bodajze jakos niedawno czytalem o testach opon i wiem ze bardzo dobrze wpypada Hankook prime K-105 ,relatywnie niska cena a opona bardzo dobra(2 miejsce w tescie)
Ściemniacz podświetlenia m.in. licznika
Zwiń
X
-
Ściemniacz podświetlenia m.in. licznika
Witam.
W związku z systematycznym mieszaniem przez Skodę w wyposażeniach naszło mnie parę pomysłów i wątpliwości.
Np: czym się różni instalacja w samochodzie ze ściemnianiem podświetlenia kokpitu od instalacji bez tego "luksusu" ? Czy różnica jest tylko w tym że na włączniku nie ma tego pindolka czy różnisce są głębsze. Czy zamontowanie eksklusywniejszego włącznika :wink: awansuję mnie do grona ściemniających ?
Dlaczego pytam. Mianowicie w innych samochodach ( np DU i Opel ) spotkałem się z różnymi rodzajami wyposażenia i instalacjami w mniejszym lub większym stopniu gotowymi do podpięcia kolejnych gadżetów. Czasami była to wtyczka gotowa do podpięcia urządzenia końcowego , czasem były to tylko zasilone bezpieczniki.
JAk to jest w Skodzinkach? Zgłębiał ktoś tą mroczną materię ?
Pozdrówki z Bydzi
RudiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
Stawiam, że skoro nie ma pokrętła to nie ma i kabli w wiązce i urządzonka do sterowania. Nie jestem tego pewien na 100%, ale miałem okazję grzebać w instalacji świateł i w wiązkach kabli jest tylko to co potrzeba. Mam wersję Classic bez przeciwmgielnych przednich i nie ma śladu po przewodach do nich itp. itd.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Czyli , opierając się na Twojej wypowiedzi, instalacja jest zrobiona dokładnie pod zamontowane wyposażenie. Cóż, pewne plany trzeba będzie zweryfikować.Zamieszczone przez BioBogonStawiam, że skoro nie ma pokrętła to nie ma i kabli w wiązce i urządzonka do sterowania. Nie jestem tego pewien na 100%, ale miałem okazję grzebać w instalacji świateł i w wiązkach kabli jest tylko to co potrzeba. Mam wersję Classic bez przeciwmgielnych przednich i nie ma śladu po przewodach do nich itp. itd.
Maicroft:
Posłużyłem się przykładem włącznika sprzed liftu ale chodziło mi o ideę. Odmian, modyfikacje i różnic w wyposażeniu jest tak dużo że jeszcze ich nie ogarnąłem i czasami się zakręcę.
Dzięki i pozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Np w moim Elegance jak wykrece popielniczke, wisza jakies kable ladnie zawiniete, do czego to jest nie mam pojecia, moze przygotowane do jakiegos podswietlenia jak jest automatyczna skrzynia biegow - ja nie wiem.
Tak samo kolo bezpiecznikow sa kabelki powypuszczane i do niczego nie podlaczone, tak wiec nie wiem.
Ale juz np jakbym chcial dolozyc podgrzewanie foteli to chyba nie ma zadnych kabli przygotowanych, bo radio wyciagalem nie jeden raz i nic tam zbednego nie bylo, a szkoda :|
Komentarz
-
-
te kable to ja w LX też miałemZamieszczone przez Maicroftwisza jakies kable ladnie zawiniete
Chodz ci o ściemnianie i rozjaśnianie szafy( czytać deski rodzielczej) ja nie widziałem OI bez tego a widziałem LX z 97r. A sam miałem 98r i tez było.Zamieszczone przez Rudiczym się różni instalacja w samochodzie ze ściemnianiem
podświetlenia kokpitu od instalacji bez tego "luksusu
No chyba że chodzi ci o opóźnienie wyłaczania się światła wewnetrznego na podsufidce to faktycznie tego w LX nie było.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
drotom
kiedyś wymieniłem przełącznik świateł w Fabi na taki ze "ściemnianiem" i okazało sie że wszystko zadziałało
czyli kabelki były cały czas na swoim miejscu
Komentarz
-
przepraszam za odgrzebanie tak starego kotleta ale tylko to mi się udało odnaleźć a nie chce zakładać nowego tematu
. Orientuje sie ktoś czy w octavia 1 2004r wersja drive po wymianie przełącznika na taki ze ściemnianiem zegarów będzie działało sciemnianie ?? pytam bo właśnie zmieniłem diody i jest mega widno a nie mam ściemniacza ... dodam ze kolega w fokusie wymienił przełącznik i okazało sie ze mu działa jak należy. ew.moze ktoś z okolic Grodziska Maz by dał podpiąć jeśli ma opcje ze ściemnianiem??
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
podpinam się pod post kolegi, jestem tym także bardzo zainteresowany, także każda informacja jest dla mnie bardzo cenna.Zamieszczone przez Arekprzepraszam za odgrzebanie tak starego kotleta ale tylko to mi się udało odnaleźć a nie chce zakładać nowego tematu
. Orientuje sie ktoś czy w octavia 1 2004r wersja drive po wymianie przełącznika na taki ze ściemnianiem zegarów będzie działało sciemnianie ?? pytam bo właśnie zmieniłem diody i jest mega widno a nie mam ściemniacza ... dodam ze kolega w fokusie wymienił przełącznik i okazało sie ze mu działa jak należy. ew.moze ktoś z okolic Grodziska Maz by dał podpiąć jeśli ma opcje ze ściemnianiem??był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
Pixon, masz pw
myślę ze dam rade się z Tobą spotkać to sprawdzimy
Komentarz
-
-
niestety nawaliłem le znalazłem cos takiego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78752 i pewnie niedługo się za to będę zabierał.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
kostkę do regulacji z przewodami i pinami będziesz potrzebował i nie trzeba nic lutowa, dzisiaj to przerabialiśmy w moim aucie z forumowiczem koleśZamieszczone przez Arekniestety nawaliłem le znalazłem cos takiego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78752 i pewnie niedługo się za to będę zabierał.
był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->

Komentarz
-
-
michalrh,
,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :P
Komentarz
-
-
1J0 972 9723Zamieszczone przez Arekmichalrh,
,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :Pbył: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->

Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michalrh1J0 972 9723Zamieszczone przez Arekmichalrh,
,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :P
Za dużo cyferek
Wtyczka sześciopinowa do włącznika ze ściemniaczem ma numer
191 972 723 lub
1J0 972 723
Potrzebna jest wtyczka i kawałek kabelka z pinami na obu końcach. jakby co to można taką kupić u mnie
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz
-

Komentarz